Imazhet e javes marre nga sonda Rosseta; dy imazhet e Kometes 67P / Churyumov-Gerasimenko nga kamera NAVCAM e Rosettes jane marre me 31 gusht dhe 11 shtator 2016, kur anija ishte 8.8 dhe 9.8 km, respektivisht, nga qendra e berthames se kometes.31 imazhet e muajit gusht ofrojn nje pamje dramatike ne shpatet e pjerreta te rajonit Hathor, ne skajin e vogel te kometes. Hathor perbehet nga nje pjese 900-m shkembore te larte me pjerresi poshte drejt qafes se kometes, dhe karakterizohet nga tipare te shenuare lineare, vija dhe madje edhe tarraca te vogla.Ne kendin e siperm te majte, nje pjese e terreneve te lemuar te Llapit jane te dukshme; te vendosura ne qafen e kometes.

esa_rosetta_20160911_lr

Ky imazh eshte marre nga kamera NAVCAM te Kometes 67P / C-G marre me 11 shtator 2016, 9.8 km nga berthama. Shkalla eshte 0.8 m / pixel dhe imazhi i matur eshte 900 m ne te gjithin.

Imazhet origjinale jane me poshte.

esa_rosetta_navcam_20160831

esa_rosetta_20160911

Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0

Advertisements