Fotot astronomike nganjehere na genjejne me dukjet e tyre.Qendra e ketij imazhi ketij ,shfaq dy galaktika spirale qe duket se po vuajne nje perplasje spektakolare mes tyre

Megjithate, ky eshte vetem nje mashtrim i perspektives se castit. Eshte e vertete se dy galaktikat spirale jane perplasur, por ata jane me miliona vite drite larg, pertej nje zone me yje blu dhe te kuq. Galaktika xhuxhe ESO 489-056 ne fakt eshte shume me larg se sa shume yje te ndritshme ne plan te pare te imazhit, te cilat jane te vendosura shume afer nesh, ne galaktiken tone

ESO 489-056 ndodhet 16 milion vite-drite nga Toka ne konstelacionin e Canis Major . Ajo eshte e perbere nga disa miliarde yje te kuq dhe blu – nje numër shume i vogel ne krahasim me galaktikat tone.

Tags.Galaktika xhuxhe,Universi,ESO 489-056.

Advertisements