Kjo sekuence e imazheve te marra nga Teleskopi hapesinor Hubble i NASA-s tregon Cometen 252P / LINEAR se si ajo kaloi prane Tokes. Vizita ishte nje prej takimeve me te ngushta ne mes te nje komete dhe planetit tone.Imazhet jane marre me 4 prill 2016, perafersisht dy jave pasi vizitori i akullt beri qasjen e saj me te afert me Token.Me 21 mars Kometa kaloi ne nje distance rreth 3.3 milion milje larg Tokes, ose rreth 14 here me shume se distanca ne mes planetit tone dhe Henes. Keto vezhgime gjithashtu paraqesin objektin me te afert qiellor qe Hubble ka vezhguar, pervec Henes.
http://go.nasa.gov/1R0wwca

Advertisements