1-

Kamera me kend te ngushte OSIRIS ne bordin e sondes Rosetta ka marre kete imazhe me 28 maj 2016, kur Rosetta ishte 7.05 km nga qendra e Cometes 67P / Churyumov-Gerasimenko. Shkalla e imazhit eshte 0.13 m / pixel.

2-

Kjo eshte pamja e kometes 67P/Churyumov-Gerasimenko nga kamera me kend te ngushte OSIRIS ne bordin e sondes Rosseta,realizuar me 3 korrik 2016,kur sonda ishte vetem 9.1 km nga qendra e kometes.
Imazhi eshte 320m ne te gjithin.
Credits: ESA/Rosetta/MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/SSO/INTA/UPM/DASP/IDA

3-

-Kamera me kend te gjere OSIRIS ne bordin e anijes Rosetta ka marre kete imazh me 2 korrik, kur anija ishte 14.5 km nga Kometa 67P / Churyumov-Gerasimenko.
Shkalla e imazhit eshte 1.4 m / pixel.

4-

Kjo pamje mahnitese u kap nga kamera me kend te ngushte ne bordin e sondes Rosetta me 24 korrik nga nje distance prej 9.7 km ne qender te Kometes 67P / Churyumov-Gerasimenko. Imazhi i matur eshte 0.9 km ne te gjithin.

5-

Kamera me kend te gjere OSIRIS ne bordin e Rossetes ka marre kete imazh me 11 korrik 2016, kur Rosetta ishte 14.9 km nga qendra e Comet 67P / Churyumov-Gerasimenko. Shkalla eshte 1.38 m / pixel ne komete dhe masat e imazhit jane rreth 2.8 km.

6-

Kamera me kend te gjere OSIRIS ka marre kete imazh me 9 prill 2016, kur Rosetta ishte 29.9 km nga Kometa 67P / Churyumov-Gerasimenko. Shkalla e imazhit eshte 2.86 m / per pixel.
Gjeometria unike shikimit eshte e tille qe anija ishte e pozicionuar pothuajse saktesisht ne mes Diellit dhe kometes.

7-

Peisazh mbreselenes i siperfaqes se Kometes 67P/C-G ne kete pamje realizuar nga sonda Rosetta me 25 Qershor 2016, nga nje distance prej 16.7 km nga berthama.

8-

Kjo foto e mrekullueshme te jep nje pershtypje sikur po fluturon realisht mbi kometen Comet 67P/C-G. Realizuar nga kamera OSIRIS ne bordin e sondes Rosetta me 8 Qershor 2016, nga nje distance retth 30 km larg.

9-

Nje pamje e re nga afer e siperfaqes se kometes 67P/Churyumov-Gerasimenko realizuar nga kamera OSIRIS e sondes Rosetta me 30 Maj nga nje distance vetem ~6.5km.

10-

Nje pamje nga shume afer e kometes Comet 67P-C/G realizuar nga kamera e sondes Rosetta, 5.6 km larg siperfaqes. 19 Mars 2016.

11-

Kjo eshte Kometa 67P me 2 shtator,marre nga nje distance prej 4 km. Rezoluta 7 cm / per pixel.

12-

Kamera me kend te ngushte OSIRIS ka marre kete foto me 2 shtator te vitit 2016 nga nje distance prej 2.7 km,te Kometes 67P / Churyumov-Gerasimenko.Ne te cilen Philae eshte identifikuar perfundimisht. Imazhi eshte perpunuar per te rregulluar vargjet dinamike ne menyre per te pare Philaen duke ruajtur detajet e siperfaqes se kometes. .Shkalla e Imazhit eshte rreth 5 cm / pixel.

13-

Kjo pamje eshte Marre ne 4.45 km nga qendra e Kometes 67 / P, vetem 2.5 km nga qendra e kometes. Me nje rezolute 0.07 m / px, kjo fushe eshte rreth 140 m ne diameter! Paramendoni se çfare ne mund te shohim nga 1 km ose me afer!

14-

Misioni Rosetta tani eshte ulur ne 4.6 km nga Kometa 67 / P, kjo pikepamje marre me 27 gusht,tregon nje rezolute prej 0.07 m / px!KORIGJIM: kjo eshte nje distance prej 4.6 km nga Qendra e kometes – kjo skene perfshin rreth 2.6 km.

15-

Pamje e kometes 67P nga Rosetta realizuar me 24 gusht nga nje distancë prej 9 km (me rezolucion 0.16 m / px).

16-

Ky imazh eshte marre nga Misioni Rosetta me 17 gusht, kur anija ishte 13.9 km nga berthama e Kometes 67P / Churyumov-Gerasimenko.

17-

Kamera me kend te ngushte ne bordin e sondes Rosetta ka marre kete imazh me 12 gusht rreth 7.4 km nga Kometa 67P, me shkalle 0.13 m / pixel.

18-

Rosetta ka marre kete foto me 15 gusht 2016,ne rreth 6.8 km nga Kometa 67P, me shkalle 0.6 m / pixel dhe matje ne rreth 1.2 km ne diameter.

19-

Pamje spektakolare e siperfaqes se kometes nga Rosetta rreth 6 km nga qendra e kometes, ne shkalle imazhi 0.1 m / px, Pamja eshte marre 18 gusht.

20-

Pamje Kometes # 67P me 6 gusht nga nje distance prej 9 km!

Informacioni;http://www.esa.int/rosetta

Perditesimi per here te fundit 10 shkurt,2017.

Tags:KOMETA, ROSSETA, SISTEMI DIELLOR

 

 

Advertisements