Nje vorbull e re e erret u zbulua ne atmosferen e Neptunit. Keto jane sisteme me presion te larte dhe jane te shoqeruara zakonisht me nje ndritshmeri, te cilat jane gjithashtu tashme te dukshme ne planetin e larget. Edhe pse karakteristika te ngjashme jane pare me pare, kjo vorbull eshte e para e verejtur ne Neptun ne imazhet e shkekullit 21.Imazhi i marre me 16 maj,2016, nga Teleskopi Hubble i NASA-s konfirmojne pranine e nje vorbulle te erret ne atmosferen e Neptunit.

Imazh nga Hubble konfirmon pranine e një vorbull te erret ne atmosferen e Neptunit. Imazhi i plote i dukshem ne te majte tregon se karakteristikat e erreta qe qendron ne hemisferen jugore te planetit. Vorbulla eshte nje sistem me presion te larte.Annotated image showing Neptune's dark vortex

Credits: NASA, ESA, and M.H. Wong and J. Tollefson (UC Berkeley)

Tags: Goddard Space Flight Center, Hubble Space Telescope, Neptune, Planets, Solar System

 

Advertisements