Vendi me ngjyra te ndezura shfaqet ne unazen B te Saturnit ne kete pikepamje nga anija Cassini e NASA-s. Nuk ka asgje te veçante ne lidhje me ate vend ne unazat qe prodhojne efekt me ngjyra te ndezura – ne vend te kesaj, ajo eshte nje shembull i nje “rritje te opozites”, duke e bere ate zone ne unazat te duket ekstra e ndritshme.

Nje rritje e opozites ndodh kur dielli eshte direkt pas vezhguesit ne kerkim drejt me unazat. Gjeometria e veçante e ketij vezhgimi ben pikat ne unazat te duken shume, shume me te ndritshme se sa do pritej.

Kjo pikepamje duket e drejt ne anen e ndriçuar nga dielli te unazave prej rreth 28 grade mbi aeroplan unazor. Imazhi eshte marre ne driten e dukshme nga kamera me kend te gjere ne Cassini me 26 qershor, 2016.

Pamja ishte fituar ne nje distance prej rreth 940,000 milje (1.5 milione kilometra) nga unaza dhe ne nje zone midis diellit-unazave dhe anijes, ose faza, me kend prej 0 grade.Shkalla e imazhit ne unazat ne qender eshte 56 milje (90 kilometra) per pixel.

Credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Tags:  Cassini, Jet Propulsion Laboratory, Saturn, Solar System
Advertisements