Macs J0416 eshte nje galaktike e vendosur ne kostelacionin e Eridanus,rreth 4.3 miliarde vite-drite nga toka.Ky imazh eshte kombinimi i marre i 3 teleskope te ndryshem Hubble,Chandra-xRay dhe Jansky Array Very Large.Cdo elemente perben nje pamje te teleskopeve duke lejuar astronomet ta studiojne ate ne hollesi.Ashtu si me te gjitha grupimet galaktikore, Macs J0416 permban nje sasi te konsiderueshme te materies se zeze,e cila le nje gjurme detektueshme ne driten e dukshme duke shtremberuar imazhet e galaktikes ne sfond.Macs J0416 gjithashtu permban karakteristika te tjera – te tilla si nje berthame kompakte te gazit te nxehte – qe ka te ngjare te kete qene nderprere si pasoje e nje perplasje me nje galaktike tjeter.


Credit:NASA,ESA/Hubble Space Teleskope.

Advertisements