Henat e Saturnit Tethys dhe Hyperion duket te jene fqinje te afert ne kete pikepamje nga Cassini, edhe pse ata jane ne te vertete 930.000 milje (1.5 milionë kilometra) vec e vec ketu.

Tethys eshte trupi me i madh ne te majte.Keto dy hena te akullt te Saturnit jane bote shume te ndryshme. Per te mesuar me shume rreth Hyperion (170 milje apo 270 kilometra ne te gjithin); per te mesuar me shume rreth Tethys (660 milje ose 1,062 kilometra ne te gjithin) .
Kjo pikepamje duket e drejt ne anen zvarritese te Tethys.Veriu ne Tethys eshte lart dhe rrotullohet 1 shkalle ne te majte. Imazhi eshte marre ne driten e dukshme me kameren me kend te ngushte nga anijen Cassini me 15 gusht 2015.
Pamja ishte fituar ne nje distance prej rreth 750.000 milje (1.2 milione kilometra) nga Tethys. Shkalla e imazhit eshte 4.4 milje (7.0 kilometra) ne pixel. Distanca e Hyperion ishte 1.7 milione milje (2.7 milione kilometra), me nje shkalle te imazhit prej 10 milje (16 kilometra) per pixel.

Credit: NASA/JPL-Caltech/Space Science Institute

Advertisements